Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Interaksjon » Synestetisk design
februar 4, 2010 Off

Interaksjon

By in Khio

Kvar torsdag samlast heile klassen på første året master for å ha eit felles forum der me tar opp ulike tema. Der presenterer me relevante bøker, snakkar om relevante temaer og har ulike besøk frå designstudio og liknande utanfrå.

Denne gongen hadde me boktemaet interaksjon. Ida starta dagen med to gruppeøvelser før ho presenterte to interaksjonsbøker. Den eine meir teoretisk tilnærming til kva interaksjon er, og den andre ei praktisk tilnærming til tema, ei interaktiv pop-up bok.

Interaksjon

interaksjon, sosiol., samhandling, gjensidig påvirkning mellom minst to personer ved kommunikasjon av tanker og forventninger (språk, gester) og ved utveksling av (gjerne symbolsk) belønning og straff, ros og ris (Caplex).

Dei to gruppeøvelsane i starten på dagen fungerte bra på trøtte morgenfjes:

  1. Stå i ein stor ring (Me var sju personar). Kast inn små baller, alle må følge eit fast kastemønster. Målet er å kaste inn like mange baller som antall utøvere.
  2. Stå i ein tett ring, med skulder til skulder, sjå ned i gulvet. Sei bokstavane frå A-Å utan å seia bokstavane i munnen på.

Bok om interaksjon.

Interaktiv pop-up bok.

Partytricks

Neste post på programmet var «partytricks».

Ingrid viste denne roterende damen. Kva vei roterer ho? Med eller mot klokka, eller begge veger? Om du ser at ho roterar med klokka så har du aktivisert høgre hjernehalvdel, roterar ho mot klokka så har du aktivisert venstre hjernehalvdel. Om det vekslar, så er det teikn på at hjernehalvdelane «snakkar» godt saman. Tips: sjå på skuggen om du få ho til å rotere andre vegen.

woman_spin

Node Design på besøk

Siste post på programmet var besøk av Anders Hofgaard frå Node, eit Berlin/Oslo-basert grafisk design studio.

Tags: , , , ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525