Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Veiledning med Rune » Synestetisk design
juni 3, 2010 Off

Veiledning med Rune

By in Veiledning

Veiledning med KHiO-ansatt Rune Helgesen, sannsynlegvis den siste veiledninga dette semesteret.

Rune Helgesen har vært tilknyttet høgskolen siden 2000, og er utdannet ved Statens Kunstakademi. Han arbeider med egne kunstneriske prosjekter i tillegg til stillingen ved KHiO. Rune Helgesen underviser i ulike programvarer og IT, og har sin spisskompetanse innen film- og lydredigering.

Hjemmeside: http://www.bortehjemmelyd.no/

(Kjelde: khio.no)

Me snakka i hovudsak om moglege retningar for masterprosjektet mitt. Utgangspunktet mitt er at eg vil prøve å kople interessene mine i foto/musikk/design, men til no har eg ikkje funne ein optimal arena som tillet utforsking og MA-designtankegang. I den samanheng førte samtalen til eit område eg har visst om, men ikkje tenkt så mykje på, nemleg VJ, live performance av visualiseringar.

VJing is a broad designation for realtime visual performance. Characteristics of VJing are the creation or manipulation of imagery in realtime through technological mediation and for an audience, in synchronization to music.[1] VJing often takes place at events such as concerts, nightclubs, music festivals and sometimes in combination with other performative arts. This results in a live multimediaperformance that can include music, actors and dancers. The term VJing became popular in its association with MTV’s Video Jockey but its origins date back to the New York club scene of the 70s.[2][3] In both situations VJing is the manipulation or selection of visuals, the same way DJing is a selection and manipulation of audio.

One of the key elements in the practice of VJing is the realtime mix of content from a «library of media», on storage media such as VHS tapes or DVD disks, video and still image files on computer hard drives, live camera input, or from a computer generated visuals.[4] In addition to the selection of media, VJing mostly implies realtime processing of the visual material. The term is also used to describe the performative use of generative software, although the word «becomes dubious (…) since no video is being mixed».[5]

(Kjelde: wikipedia)

Det vil gi meg ein arena som gjer at eg forske på samanhengen mellom lyd og bilete, samstundes som eg får brukt erfaringa mi frå det å stå på ei scene og framføre eit bodskap til eit publikum. Slik sett handlar det som korleis det visuelle kan skape ei stemning i samspel med både musikken som vert framført og tilstedeværelsen til publikum, i realtime. Vidare går det i såfall ut på å bygge opp eit bibliotek med uttrykk som seinare kan brukas i ulike settingar, noko som får meg til å tenke på noko Maziar påpeikte siste semesterdag: «start to create a visual language for your masterproject».

Eg får bruke sommaren til å gå i tenkeboksen. 30. august brakar det laus.

Tags:

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525