Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Foredrag om synestesi på Litteraturhuset » Synestetisk design
oktober 14, 2010 Off

Foredrag om synestesi på Litteraturhuset

By in Inspirasjon, Teori

MUSIKKFORUM, mandag 25. oktober
Litteraturhuset (Nedjma), kl. 19:00. Gratis inngang og åpent for alle.

Bruno Laeng

SYNESTESI:
Illusorisk sansning og musikk
Foredrag ved professor Bruno Laeng

Hva har Ludwig van Beethoven, Jimi Hendrix og Eddie Van Halen til felles?

Kom og få oppsiktsvekkende innsikt i et av de mest gåtefulle fenomenene i den menneskelig bevissthet.

Det er faktisk mulig å høre farger, se lyder og smake berøringer. For eksempel kan tonen C oppfattes som «gul», eller bokstaven A oppfattes som «rød». Synestesi er ikke bare interessant fra et filosofisk og nevrovitenskapelig perspektiv, men også fra et musikalsk perspektiv:

Hvordan kan synestesi ha innflytelse på skaping og erfaring av musikk?
Kan synestesi utnyttes bevisst i låtskriverprosessen?
Kan man lære seg synestesi eller synestetiske teknikker?
Forekommer synestesiske erfaringer oftere i musikk enn i andre kunstformer?

Bruno Laeng er professor i kognitiv-nevropsykologi ved Universitetet i Oslo. Han har Bachelor i eksperimentell psykologi fra Universitá La Sapienza (Roma, Italia) og doktorgrad i biologisk psykologi fra The University of Michigan (Ann Arbor, Michigan, USA). Han har tidligere jobbet ved Universitetet i Bergen, Universitetet i Tromsø, University of Guelph (Canada) og Harvard University (USA). Bruno Laeng forsker på visuell oppmerksomhet og visuell persepsjon (former, romlige relasjoner, farger), mentale forestillinger, synestesi, visuell hukommelse, emosjoner i ansikt og musikk.

Henta i frå komponist.no

Tags:

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525