Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Under huden på monome del 1 » Synestetisk design
oktober 17, 2010 2

Under huden på monome del 1

By in Dagbok, Eksperiment

Sidan torsdag har eg jobba med å komme inn under huden på monome., ein real-time step sequencer som gjer at ein kan trigge lys, lyd og video – noko som er lettare sagt ein gjort.
På torsdag klarte eg kun å trigge lys. Fredag lærte eg meg å trigge lys og lyd via programmet «flickering light». På laurdag tok eit stort steg vidare med å kunne trigge eigengenerert lyd i musikkprogrammet Ableton Live via pluginen «Molar». På søndag, i dag, tok eg nok eit steg vidare og klarte å trigge videoar via programmet «64 (videofingers)».
Det lova bra, allereie kl. 12.00 i dag klarte eg å trigge ulike videosekvensar m/lyd via monome. Men så stoppa det opp. I følge programmet «64 (videofingers)» skal ein kunne trigge fleire lydspor samstundes, noko eg hadde store problem med. Eg jobba med å knekke nøtta fram til kl. 19.00, heilt til eg innsåg at det vart ikkje i dag. Så eg måtte bite i det sure eplet å vise ein «demo» av kva eg kan gjera med monome (når eg har knekt nøtta), laga i Final Cut.

Målet er å kunne gjera dette i ein livesetting med monome. Det skal gå an, eg er berre ikkje kome så langt under huden på han/ho endå…
(Råmaterialet er filma på designklasserommet tidlegare i dag med pocketkameraet Canon G11, lyd er tatt opp med kameraet sin interne mikrofon).

Tags: , , ,

2 Responses to “Under huden på monome del 1”

 1. silverbox seier:

  Stilig! Og grattis med monome!

  Hvis du har mac kan du ta en titt på dette enkle,liknende og lynraske programmet:

  http://www.mrkbrz.com/captureav/

  Ikke direkte monome støttet, men kan ta i mot midi data, finnes jo monome programmer for å sende midi.

  Ellers så har du jo også modulen «monomal» som er en monome basert tilleggs modul(gratis) til det fantastiske video/VJ programmet Modul8 (også Mac). Brukes til å trigge video klipp ala Mlr:

  http://www.iduun.com/blog/modules/#monomal

 2. Oda seier:

  Kult! Kjekt å få tips frå folk. Slit litt med monomeverda for tida. Er mange kjekke program, men ikkje alltid like lett å faktisk få det til å funke. Men gir ikkje opp så lett. Skal teste ut det du foreslår!


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525