Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Eye and Brain av Richard L. Gregory » Synestetisk design
oktober 19, 2010 Off

Eye and Brain av Richard L. Gregory

By in Teori

Den siste veka har eg lest i denne boka: Eye and Brain – The psychology of seeing av Richard L. Gregory

Boka tek for seg forståing av lys, auge, hjernen, persepsjon og illusjon. Forfattaren skriv nokså grundig om kvart tema, faktisk hakket for grundig for meg, så det resulterte i mykje skumlesing. Han forklarar detaljert korleis auga og hjernen er bygd opp, og korleis det heile fungerar. Han skriv godt og det er mange gode illustrasjonar. Men likevel vart dette hakket for detaljert for min smak på dette tidspunktet, muleg eg må vende tilbake til denne boka etter ei stund med anna lesing.

Ting eg beit meg merke i:

1. Euclid trudde først at synet kunne forklarast med lysstråler som vart sendt ut frå auga. Dette vart seinare motbevist, og me veit nå at synsinntrykk er reflekterte lysstråler som treff auga.

2. Verda er eigentleg opp ned, men hjernen vender synsinntrykket 180 gradar automatisk, utan å bli fortald eller opplært i det.

Tags:

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525