Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Kiki-Buba animasjon » Synestetisk design
november 10, 2010 Off

Kiki-Buba animasjon

By in Eksperiment

Kiki-Buba-effekten har opphav i frå Gestaltpsykologien og syner samanhengen mellom form og lyd. 99% meinar den spisse forma er Kiki og den meir runde forma er Buba. Dette er ein demonstasjon av at lyd kan knyttast opp mot form og visa versa.

Eg har fundert i det siste på om eg kan knytte rørsle opp i mot lyd, ved å lage ein animert versjon av Kiki/Buba.

Dette var første skisse på tilnærminga. Eg fann ut at den ikkje tilførte så mykje meir enn det Kiki/Buba allereie demonstrerar. Så eg gjekk vidare til ein anna tilnærming: samme form som beveger seg ulikt:

Her spør eg kva form som er Ta-da og kva som er Wi-oh.
Føler at eg er på sporet på noko nå, utan at det kanskje demonstrerar så veldig mykje utan å ha dokumentert det som ein reell test.

Tags:

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525