Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Resampling med meining » Synestetisk design
desember 5, 2010 Off

Resampling med meining

By in Dagbok, Inspirasjon

Viking Eggeling – Symphonie Diagonale – 1921

Viking Eggeling (21 October 1880, Lund – 19 May 1925, Berlin) was a Swedish artist and filmmaker.[1] His work is of significance in the area of experimental film, and has been described as absolute film and Visual Music.

At the age of sixteen, the orphaned Eggeling moved to Germany to pursue an artistic career. He studied art history in Milan from 1901 to 1907, supporting himself with work as a bookkeeper. He lived in Paris from 1911 to 1915; he was acquainted with Amadeo Modigliani, Hans Arp, and other artists of the time.[2]

In Zurich in 1918, he was introduced to Hans Richter by Tristan Tzara. Richter wrote that «The contrast between us, which was that between method and spontaneity, only served to strengthen our mutual attraction…for three years we marched side by side, although we fought on separate fronts.»[3] In 1920 they began experimenting with film. In collaboration with Erna Niemeyer, Eggeling made a film called Symphonie Diagonale, which was completed in 1924 and first exhibited in May 1925, just before his death.
(wikipedia)

Made in 1924 by Viking Eggeling, «Symphonie Diagonale» is the best abstract film yet conceived. It is an experiment to discover the basic principles of the organization of time intervals in the film medium.

Minner meg veldig om Hans Richter og «Rhythmus»-serien.

Dette vart gjort for nesten 100 år sidan, kva har skjedd sidan?
– Motion graphics.
– Generiske mp3 live visuals

Eit eksmpel på dagens forsøk på å illustrere musikk med videosekvensar dette:

Og så har du denne videoen som eg har vist til tidlegare:

This is quite brilliant as it demonstrates that a visual music work does not neccesarily have to consist of abstract imagery and music – it can consist of real action footage. However, in a visual music work, the visual and music become like a connected entity – a visual music object. I discussed this idea in my latest paper on Visual music – a composition of the «things themselves» at the Sounding Out 5 conference held at Bournemouth University, UK. I am beginning to see more works of audio and visual that make such interplays.
(authors opinion) (visual music)

Trur dette er sånn ca. 3 gongen eg viser til denne videoen. Kanskje eg bør ta det som eit hint?
Eg har gått å knakt på ein idé om sekvensar i frå kvardagen, som blinkande lys, fotsteg, bilar som kjører, bevegelser, mønster osv som er satt saman til ein audiovisuell komposisjon. Som demonstrerar nettopp at opplevde visuelle synsinntrykk kan bli oppfatta som eit auditiv komposisjon, om det vert regissert på den riktige måten. På den måten kan eg demonstrere at «noko» kan bli oppfatta som «noko anna», som i bunn og grunn er det heile masterprosjektet mitt går ut på.
Eg vender heile tida til bake på dette, videosekvensar som er addresert like mykje til øyra som auga. Kvifor held eg tilbake?

Ja, det var det då. Frykten for å lage noko som allereie er laga før.

Kva eg skal gjera – å resample med meining
Det dreier seg om evna til til bisosiasjon, prosessen bak det å lage, der to tilsynelatande uavhengige delar vert integrert. Noko som både form og prosess i direkte og indirekte form skal reflektere i mitt tilfelle. At lyd og bilete, to uavhengige utformingar i fysisk form skal vera integrert, reint konkret, og at masterprosjektet i ein heilskap vert opplevd som ein ny kreasjon av fråskilte brotstykker referert til historia (det andre har laga) og prosess (det eg har laga).

Tags: , , ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525