Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Eksperiment: (Audio->Vision)-assosiasjon » Synestetisk design
desember 7, 2010 2

Eksperiment: (Audio->Vision)-assosiasjon

By in Eksperiment


Gjennomførte eit lite eksperiment med klassa mi i dag på tirsdagsveiledninga. Målet med eksperimentet var å kartlegge assosiasjonen mellom det visuelle og det auditive. Det var åtte deltakar som deltok. Kvar deltakar fekk utdelt to gule lappar med symbol på, oppgåva gjekk ut på å ta stilling til kva symbol som representerte kva lyd. Eg laga lyden med ei tverrfløyte, basert på dei audtive basisprinsippa, tonalitet, styrke og klang.

#1

Dette er lydparet eg spelte: Lydpar_1
Kvar deltakar hadde to lappar, ein med ein stor runding og ein med ein liten runding. Oppgåva var å seia kva lyd som høyrte til kva bilete. Slik vart resultatet.

Tonalitet <> storleik

#2

Lyd: Lydpar_2

Tonalitet <> Type utforming, spiss/rund

#3

Lyd: Lydpar_3

Tonalitet <> Fargeintensitet

#4

Lyd: Lydpar_4

Tonestyrke <> fargestyrke

#5

Lyd: Lydpar_5

Toneutforming (Staccato/legato) <> fargestyrke

#6

Lyd: Lydpar_6

Klang (vanlig tone/overtone) <> papirstruktur

#7

Lyd: Lydpar_7

Tonestyrke <> storleikOversikt over alle sju forsøka. Er overraska over samsvaret.

Skisse 1

Skisse 2

Tenker å teste på ei kontrollgruppe, dette er trass alt designstudentar som kanskje er meir trena i assosiasjonar er det som er normalt? More to come…

Tags: , , , ,

2 Responses to “Eksperiment: (Audio->Vision)-assosiasjon”

 1. Steinar seier:

  Liker oversikt bilde og jeg kan se for meg om du gjøre testen på flere grupper, at oversikt bilde av alle gruppene du teste kan bli enda kulere og mer spennende. Eks en test på ei gruppe designstudenter, ei gruppe pensjonist, og ei gruppe barneskole elver e.l.

  Men hva med å gjøre det hele litt mer tight, dropp post-it lapper og lag (design) lappene selv og monter dem på et ark i et gridsystem. Da vil det bli enda lettere å se likeheter/ulikeheter.

  Du kan sjekke ut visualiseringsteknikken Small Multiples (bare google det, så finner du masse om det). Dette er kanskje en av mine favoritt visualiseringsteknikker :)

 2. Oda seier:

  Ja, har tenkt å teste andre grupper. F.eks. barn (som du foreslår), med bakgrunn i at dei kanskje ikkje er i like stor grad opplært av kultur. Kan og vera interessant å teste «ikkje-kreative» og sjå om dåke var eksepsjonelt «flinke» eller ikkje.

  Og ja, har tenkt å bytte ut post-it lapper etterkvart. Det får bli nivå 2 i masterprosjektet, etter jul kanskje. Har og tenkt på om eg skal tilføre tangible objekt, i staden for representasjonar/illustrasjonar.

  Skal sjekke ut Small Multiples :)


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525