Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
The New World – Opningssekvens » Synestetisk design
januar 13, 2011 Off

The New World – Opningssekvens

By in Inspirasjon


Nydeleg opningssekvens av filmen «The New World» av Terrence Malick. Musikk av Richard Wagner: Vorspiel fra Das Rheingold.

Denne opningssekvensen er eit eksempel på tett integrasjon av lyd og bilete. Lyden er integrert i bilete, og bilete er integrert i lyden, og me sansar det som ein heilskap. Dei grasiøse vannrørslene korrelerar sterkt til den saktebevegelege hornmusikken til Wagner. Det skaper ein audiovisuell flyt som kan oppfattast som eit heilhetleg poetisk uttrykk, som kan «følast» på tvers av kryssansninga, noko meir enn det auga kan sjå og det øyra kan høyra. (Eit eksempel på det Chion kallar for added value).

Tags: ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525