Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Videoprosjektering og audiovisuell installasjon » Synestetisk design
mars 9, 2011 Off

Videoprosjektering og audiovisuell installasjon

By in Dagbok, Inspirasjon

Neste fase eg skal inn i nå, handlar om å formidle prosjektet. Det som møter sensorane og publikummet. Planen min er å skape eit rom for oppleving av visuelle inntrykk knytt saman til lyd. Som teknikk kjem eg til å bruke videoprosjektering på 3D-formar styrt via programmet VPT av HC Gilje. Mitt siste «produkt» vert då ein audiovisuell installasjon.

Installasjonen eg kjem til å lage har referansar til dei abstrakte filmane laga på 1920-talet, laga av Hans Richter, Len Lye, Fischinger osv., men designet med dagens teknologi innan mapping og prosjektering, som filmklippet nedanfor.


Eksempel på 3D Projection Mapping.


Visualiseringane skal vera abstrakte, og knytt saman til lyd. Her er eit eksempel, Alva Noto & Ryuichi Sakamoto – Trioon I
av Karl Kliem. Av og til skal lyden vera lagt på og av og til bli fjerna, slik at sansane vert vekselsvis aktivert og kanskje kryssansa (som kanskje kan gi ei oppleving av kryssansning/synestesi)

Tags: , , ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525