Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Projection mapping » Synestetisk design
mars 28, 2011 Off

Projection mapping

By in Inspirasjon

Porjection mapping, augmented engineering, 3D video prosjektering, kjært barn har mange namn. Dette er ein ny sjanger som utnytter videoprosjekteringsverktøy for å skape illusjon av romoppleving. Presentasjonsformen er svært virkningsfull, oppsiktsvekkjande og engasjerande.

Projection mapping handlar om å bruke eksisterande arkitektoniske flater som eit lerret for å presentere det ein ynskjer å formidle. Det som gjør dette så utroleg spennande og oppsiktsvekkjande, er at det bringer liv i den eksisterande arkitekturen og animasjonen får ein fantastisk dybde og ”real life” 3D/4D kjensle.

Les meir om «projection mapping: fremtidens reklame» på allverdig.no.

Wikipedia definerer det som:
“…a method of mapping three-dimensional points to a two-dimensional plane.”

Eg kjem til å bruke denne teknikken for å formidle ideen om sanseblanding og slektskapet mellom lyd og bilete på utstilling og til eksamen.

Eg har tidlegare blogga om fleire fine eksempel på denne teknikken, bl.a. videoinstallasjonane til Pablo Valbuena. Her kjem fleire eksempel:ENVISION : Step into the sensory box. Projeksjon på eit boksoppsett. Fordel: kan bygge det som du vil, kvit flate gir god bildeattgiving. Negativt: Må lage råmaterial framfor å jobbe med potensial til eit eksisterande material/eksteriør.

555 KUBIK
«How it would be, if a house was dreaming»

The conception of this project consistently derives from its underlying architecture – the theoretic conception and visual pattern of the Hamburg Kunsthalle. The Basic idea of narration was to dissolve and break through the strict architecture of O. M. Ungers «Galerie der Gegenwart». Resultant permeabilty of the solid facade uncovers different interpretations of conception, geometry and aesthetics expressed through graphics and movement. A situation of reflexivity evolves – describing the constitution and spacious perception of this location by means of the building itself.

Production: urbanscreen.com
Art Direction: Daniel Rossa – rossarossa.de
Technical Director: Thorsten Bauer
3D Operator: David Starmann shineundsein.de
Sound Design : Jonas Wiese

Positivt: Syner potensialet som ligg latent i allereie eksisterande material/eksteriør – meir mot designtankegang, å jobbe med råmaterialet, framfor å skape råmaterialet.Videoprosjekteringsteknikk i kombinasjon med møbel/interiør.


Mapping: The Macula (themacula.com)
Coworking animators: Michal Kotek, Lukáš Duběda
Sound: data-live (data-live.cz)
Production: Tomato Production (tomatoproduction.cz)

– Likte særleg lyden i frå starten.

Enigmatica acts as an experimental platform for the combination of light, sound and space.

A series of suspended frames diminish in size down the length of the gallery acting as a canvas for the display of surface specific projected visual sequences.

Within this constructed inter-dimensionality and through the development of abstract visual and sonic sequences I aim to create an illusory enigmatic environment whilst demonstrating the potential for new forms of digital sculpture.

Continued with ENIGMATICA II vimeo.com/​15015638

kitwebster.com

Trur projection mapping er eit forholdsvis nytt og spennande område som me kjem til å sjå meir frå i løpet av dei neste åra. Kombinasjonen kilde + eksponeringsflate gir kombinasjonar og uttrykk til uttallige varianter, type: projeksjon på klær, møbel, arkitektur, snø, gulv, silke, banner, scene, teaterkulisser osv.

Tags: , ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525