Notice: Only variables should be assigned by reference in /home/oda/oda.hveem.no/wp-content/object-cache.php on line 30

Notice: register_sidebar vart oppkalla på feil måte. Ingen id var definerte i argument-arrayen for sidekolonna «Sidemeny 1». Fell tilbake til «sidebar-1». Sett id til «sidebar-1» manuelt for å få vekk denne meldinga og beholde innhaldet i sidekolonna. Sjå Feilsøking i WordPress for meir informasjon. (Denne meldinga vart lagd til i versjon 4.2.0.) in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3853
Ta▲Ke▲Te » Synestetisk design
juni 8, 2011 Off

Ta▲Ke▲Te

By in Eksperiment, Khio

Til avgangsutstillinga på Kunsthøgskulen i Oslo valde interiør- og lysdesignar Anne Linn og eg å gjera eit samarbeidsprosjekt som kommuniserte båe masterprosjekta – om hav & rom, fomidling & projisering.

 

Me kutta og lima i saman 112 unike bitar (ja, det tok lang tid) til ein havskulptur som vart hengd frittståande frå taket i fiskesnører i utstillingsrommet. Deretter kartlagde eg kvar puslebit slik at ein kunne projisere unike fargar og lysintensitet på kvar og ein brikke. Prosjektoren hang me peikande nedover frå taket. Ved å bruke ein kombinasjon av proiseringsprogrammet VPT og animasjonsprogrammet Adobe After Effects laga eg to sekvensar som gjekk i loop under utstillinga. Dette skulle syne litt av det som er mogleg med projeksonsmapping (ein teknikk eg lærte meg i løpet av masterprosjektet) knytta til formidling av Anne Linn sitt prosjekt som handlar om hav og rom.

Forma svevde i rommet etter opphenginga med fiskesnører. Me strakk seks snører frå taket og knytta tråden til ein fyrstikk på undersida forma og trakk sena vidare ned til golvet der me festa med teip og limpistol slik at forma skulle vera mest mogleg stødig men likevel gi ei svevande følelse.

Havskulpturen hadde både hol og speglflater slik at det vart projisert både på gulv og tak. Med projeksjonsmapping har eg full kontroll over når det skal projiserast på golvet, på veggen eller kun på forma.
Eg synte to sekvensar på utstillinga, der “bølgeskvulp” var den som var mest tidkrevjande. Her kartla eg kvar og ein puslebit og ga dei fire ulike lysintensitetar som gradvis gjekk over i kvarandre over ein tidsperiode på tre sekund. Dette var for å gi opplevinga av hav i rørsle.


Nærbilete av forma og prosjiseringa på golvet.


Havskulpturen sett ovanifrå, medan projiseringsprogrammet VPT og MacBook-en som ikkje ga antydning til å klage å kjøre projiseringa time etter time :)

Forma i rommet i dagslys med projisering på gulv og vegg.

Sekvensen bølgeskvulp i dagslys. Det fungerer det og, kjem til sin rett i noko svakare belysning. Flaks at utstillingsopninga var på kvelden!

Tags: , , ,

Comments are closed.


Warning: Parameter 1 to W3_Plugin_TotalCache::ob_callback() expected to be a reference, value given in /home/oda/oda.hveem.no/wordpress/wp-includes/functions.php on line 3525